Reservekopieën uploaden, downloaden en verwijderen

U kunt reservekopieën die u in Plesk aanmaakt downloaden naar uw computer. Deze extra kopie geeft u meer zekerheid, maar u kunt deze functie ook gebruiken om de hoeveelheid schijfruimte te beperken door de reservekopieën die u lokaal opslaat uit Plesk te verwijderen. U kunt reservekopieën op elk moment vanaf uw computer uploaden naar Plesk.

Reservekopieën downloaden vanuit Plesk

Om een reservekopie vanuit Plesk te downloaden, gaat u naar Websites & domeinen > Beheer van reservekopieën, u klikt op de reservekopie die u wilt downloaden en vervolgens op Downloaden.

Voordat het bestand wordt gedownload zal Plesk u vragen de reservekopie met een wachtwoord te beveiligen. Hiermee worden de wachtwoorden die in de database van Plesk zijn opgeslagen versleuteld. Dit zorgt ervoor dat, zelfs als iemand anders toegang krijgt tot de reservekopie, hij of zij niet de wachtwoorden kan uitlezen die in de reservekopie zijn opgeslagen. Het terugplaatsen van een met een wachtwoord beveiligd bestand zonder het juiste wachtwoord op te geven leidt ertoe dat alle wachtwoorden opnieuw worden ingesteld met willekeurige waarden. Als u uw reservekopie niet met een wachtwoord wilt beveiligen, zorg dan dat het selectievakje Afschermen met wachtwoord niet is geselecteerd.

Om de bewerking te voltooien klikt u op OK. De reservekopie zal worden gedownload naar de map "Downloads" zoals die is opgegeven in de instellingen van uw browser.

Reservekopieën naar Plesk uploaden

Voor het uploaden van een reservekopie naar Plesk gaat u naar Websites & domeinen > Beheer van reservekopieën en klik vervolgens op Uploaden. Klik op Bestand selecteren en blader naar de locatie waar de reservekopie die u wilt uploaden is opgeslagen.

Als de reservekopie met een wachtwoord is beschermd toen deze werd gedownload moet u dit in het juiste veld opgegeven tijdens het uploaden van de reservekopie. Als u dat niet doet, of als het door u opgegeven wachtwoord onjuist is, dan zal de reservekopie wel gewoon worden geüpload. Als u echter probeert om de reservekopie terug te plaatsen zonder eerst het juiste wachtwoord op te geven, dan worden alle wachtwoorden in de reservekopie (denk aan de wachtwoord van postvakken en databasegebruikers) opnieuw ingesteld.

Om de bewerking te voltooien klikt u op OK. De reservekopie zal na het uploaden worden opgeslagen in Plesk.

Reservekopie verwijderen

Om een of meer reservekopieën te verwijderen gaat u naar Websites & domeinen > Beheer van reservekopieën, u selecteert de selectievakjes voor de reservekopieën die u wilt verwijderen en klikt op Verwijderen.

Het verwijderen van een volledige reservekopie verwijdert automatisch alle incrementele reservekopieën die op deze volledige kopie zijn gebaseerd.

Waarschuwing: Alle gegevens die in de verwijderde reservekopieën is opgeslagen wordt permanent verwijderd. Er is geen knop "Ongedaan maken". Zorg er dus voor dat u alleen reservekopieën verwijdert die u echt niet meer nodig hebt.

 

Leave your feedback on this topic here

If you have questions or need support, please visit the Plesk forum or contact your hosting provider.
The comments below are for feedback on the documentation only. No timely answers or help will be provided.