Kopieën van uw website opslaan en laden

Bij het werken aan de inhoud en het design van een website kunt u meerdere kopieën van elke site opslaan op de server en deze terugplaatsen vanuit de opslag (deze kopieën worden ook wel snapshots genoemd). Het opslaan van sitekopieën kan handig zijn in de volgende gevallen:

  • U wilt meerdere versies van dezelfde website maken, zodat u deze later kunt laden om het beste design en de meest passende versie uit te zoeken voor publicatie op internet.
  • U wilt grote wijzigingen in uw site aanbrengen of u wilt experimenteren met het design of de inhoud van de site en uw wilt zeker weten dat u de wijzigingen ongedaan kunt maken als er iets misgaat.

Opmerking: Afbeeldingen uit de module Afbeeldingsgalerie worden niet in snapshots opgeslagen. Afbeeldingen zijn opgeslagen in uw cliëntaccount.

Het huidige design en de inhoud van een site opslaan:

  1. In het hoofdmenu van de Presence Builder-editor klikt u op het pictogram naast de optie Opslaan.

    Opmerking: Als u klikt op Opslaan dan wordt er een snelle kopie van uw site opgeslagen onder de naam auto-saved snapshot. U kunt de site later weer terugplaatsen vanuit deze reservekopie door in het hoofdmenu te klikken op Herstellen.

  2. In de lijst die wordt geopend selecteert u een lege plek, u geeft een naam op voor uw reservekopie en klikt op Opslaan.

Een site terugplaatsen vanuit een opgeslagen kopie:

  1. In het hoofdmenu van de Presence Builder-editor klikt u op het pictogram naast de optie Terugplaatsen.

    Opmerking: Als u klik op Terugplaatsen dan wordt de site teruggeplaatst vanuit de snelle kopie die is gemaakt toen u de laatste keer op Opslaan klikte.

  2. In de lijst die wordt geopend selecteert u de juiste kopie van de site en u klikt op Laden.
  3. Klik op Ja om het terugplaatsen te bevestigen.

Een kopie van de site downloaden:

  1. In het hoofdmenu van de Presence Builder-editor klikt u op het pictogram naast de optie Opslaan.
  2. Zoek de kopie die u wil downloaden en klik op het pictogram (Downloaden).
  3. Selecteer de map op uw computer waar u het bestand wilt opslaan en klik OK.

Een kopie van de site uploaden:

  1. In het hoofdmenu van de Presence Builder-editor klikt u op het pictogram naast de optie Terugplaatsen.
  2. Klik op het pictogram (Uploaden) naast de locatie waar u de kopie wilt opslaan.
  3. Blader naar de snapshot in SSB-formaat en selecteer het bestand.
  4. Als u een site wilt terugplaatsen vanuit de snapshot die u hebt geüpload, selecteer dan de juiste snapshot en klik op Laden.

Een sitekopie verwijderen:

  1. In het hoofdmenu van de Presence Builder-editor klikt u op het pictogram naast de optie Opslaan.
  2. Zoek de sitekopie op die u wilt verwijderen en klik op het bijbehorende pictogram (Verwijderen).
 

Leave your feedback on this topic here

If you have questions or need support, please visit the Plesk forum or contact your hosting provider.
The comments below are for feedback on the documentation only. No timely answers or help will be provided.