Kun toimialue luodaan Plesk-ohjelmistoon, DNS-vyöhyke, joka sisältää kaikki tarvittavat DNS-tietueet, luodaan automaattisesti. Voit kuitenkin lisätä, muokata tai poistaa DNS-tietueita, jos isännöintipalveluntarjoaja on myöntänyt vastaavat käyttöoikeudet.

DNS-tietueiden hallinta

Jos haluat nähdä toimialueen DNS-vyöhykkeessä tällä hetkellä olevat tietueet, siirry kohtaan Verkkosivustot ja toimialueet > DNS-asetukset. Voit myös lisätä, muokata ja poistaa tietueita tältä näytöltä.

image 76853

Tietueen lisäämiseksi napsauta Lisää tietue. Tietueen muokkaamiseksi napsauta sen nimeä. Tietueen poistamiseksi valitse tietueen nimen vieressä oleva valintaruutu ja napsauta Poista. Huomaa, että tiettyjen tietueiden poistaminen vaikuttaa toimialueesi toimintaan. Esimerkiksi A-tietueen poistaminen estää toimialueen selvittämisen. Jos olet tehnyt DNS-vyöhykkeeseen muutoksia, jotka vaikuttavat verkkosivustosi toimintaan, voit palauttaa oletus-DNS-tietueet napsauttamalla Palauta oletuksiin. Tämä kumoaa kaikki DNS-vyöhykkeeseen tehdyt muutokset ja luo vyöhykkeen uudelleen palvelinlaajuisen DNS-mallin mukaisesti. Huomaa, että kaikki vyöhykkeeseen lisäämäsi mukautetut tietueet menetetään.

DNS-vyöhyke sisältää myös SOA-tietueen. Voit tarkastella ja muuttaa SOA-tietueen arvoja kohdassa Verkkosivustot ja toimialueet > DNS-asetukset > SOA. Valitsemalla valintaruudun Use serial number format recommended by IETF and RIPE Plesk tallentaa SOA-sarjanumerot Unix-aikaleimasta RIPE:n suosittelemaan YYYYMMDDNN-muotoon. YYYYMMDDNN-muodon käyttäminen on vaadittu monilla toimialueen rekisterinpitäjillä, pääasiassa eurooppalaisilla. Jos rekisterinpitäjäsi hylkää SOA-sarjanumerosi, tämän vaihtoehdon ottaminen käyttöön voi auttaa.

Muista: Jos SOA-sarjanumerot tallennetaan IETF:n ja RIPE:n suosittelemassa muodossa, SOA-tietueen päivittäisten muutosten määrä on rajoitettu 98 kertaan. Jos muutat SOA-tietuetta toimialueella 98 kertaa yhden päivän aikana, SOA-sarjanumeroa ei voi enää muuttaa. Oletus-painikkeen napsauttaminen poistaa kaikki tietueet DNS-vyöhykkeestä, eikä vyöhykkeen DNS-palvelua voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä tai vaihtaa toissijaisen ja ensisijaisen tilan välillä.

Ota DNS-mallin muutokset käyttöön (vain Plesk for Linux)

Plesk for Linux antaa mahdollisuuden synkronoida palvelinlaajuisen DNS-mallin tietueet toimialueesi DNS-vyöhykkeen kanssa. Synkronointi suoritetaan seuraavien sääntöjen mukaisesti:

  • Käyttäjän muokkaamat tietueet pysyvät aina ennallaan (niitä ei muokata tai poisteta missään tilanteessa).

  • Malliin lisätyt tietueet lisätään vyöhykkeeseen.

  • Mallista poistetut tietueet poistetaan vyöhykkeestä (tietueita, joihin olet tehnyt muutoksia, ei poisteta).

  • Mallissa muokatut tietueet muokataan vyöhykkeessä (tietueita, joihin olet tehnyt muutoksia, ei muokata).

Synkronoidaksesi tietueet DNS-mallin ja DNS-vyöhykkeesi välillä siirry kohtaan Verkkosivustot ja toimialueet > DNS-asetukset ja napsauta Ota DNS-malli käyttöön.