Plesk rajoitetussa tilassa
Rajoitettu tila (aiemmin nimellä Custom View) rajoittaa Plesk-järjestelmänvalvojalle Pleskin liittymässä näkyvien työkalujen määrää. Esimerkiksi kun rajoitettu tila otetaan käyttöön oletusasetuksilla Palveluntarjoajan näkymässä, Laajennusluettelo ja monet vaihtoehdot kohdassa Työkalut ja asetukset piilotetaan.
Jos suoritat pääasiassa perushallintatehtäviä, voit selkeyttää Pleskin liittymää ja tehdä siitä käyttömukavamman piilottamalla käyttämättömät ohjausobjektit.
Rajoitetun tilan ottaminen käyttöön
Oletuksena osa Pleskin työkaluista on käytettävissä rajoitetussa tilassa, osa ei. Voit ottaa rajoitetun tilan käyttöön oletusmäärityksellä tai valita työkalut, jotka ovat käytettävissä, kun rajoitettu tila on käytössä.
Voit ottaa rajoitetun tilan käyttöön oletusmäärityksellä:
Siirry kohtaan Työkalut ja asetukset > Liittymän hallinta (kohdassa ”Pleskin ulkomuoto”).
Valitse ”Ota rajoitettu tila käyttöön” -valintaruutu ja napsauta sitten OK.
Voit ottaa rajoitetun tilan käyttöön valitsemillasi työkaluilla:
Siirry kohtaan Työkalut ja asetukset > Rajoitetun tilan asetukset (kohdassa ”Plesk”).
Valitse tai poista valinta valintaruuduista, jotta vastaavat työkalut näkyvät tai piilotetaan rajoitetussa tilassa.
Kun olet valmis, valitse ”Ota rajoitettu tila käyttöön” -valintaruutu ja napsauta sitten OK.
Pleskin liittymässä näet nyt vain valitsemasi työkalut. Jos haluat nähdä kaikki työkalut, poista rajoitettu tila käytöstä poistamalla ”Ota rajoitettu tila käyttöön” -valintaruudun valinta ja napsauttamalla sitten OK.
Tilaukset rajoitetussa tilassa
Power User -näkymässä luodut tilaukset perivät rajoitetun tilan ollessa käytössä kohdassa Työkalut ja asetukset > Rajoitetun tilan asetukset määritetyt asetukset (isännöintiparametrit, PHP-asetukset ja muut). Nämä asetukset muodostavat ”Admin Simple” -palvelusuunnitelman, jota ei näytetä palvelusuunnitelmien luettelossa.

Kun muutat asetuksia kohdassa Työkalut ja asetukset > Rajoitetun tilan asetukset, muutokset otetaan automaattisesti käyttöön (jos mahdollista) kaikissa ”Admin Simple” -palvelusuunnitelmaan perustuvissa tilauksissa.
Huomaa, että jotta voit luoda tilauksia rajoitetun tilan ollessa käytössä, sinun on valittava kohdassa Työkalut ja asetukset > Rajoitetun tilan asetukset vaihtoehto ”Mahdollisuus luoda, poistaa ja vaihtaa tilausten välillä”.

Rajoitetun tilan ottaminen käyttöön lisäjärjestelmänvalvojille
Rajoitettu tila voidaan ottaa käyttöön myös lisäjärjestelmänvalvojien tileille, jotta rajoitetaan heidän Plesk-toimintojaan. Lue, miten rajoitettu tila otetaan käyttöön lisäjärjestelmänvalvojien tileille.
