Lisäkäyttäjätilit
yhteenveto: Voit luoda lisäkäyttäjiä, jotka voivat kirjautua Plesk-järjestelmään, mutta joilla on rajoitettu pääsy Pleskin ohjauksiin ja ominaisuuksiin. Tämä on hyödyllistä, jos haluat antaa kolmannelle osapuolelle (esimerkiksi urakoitsijalle) pääsyn Plesk-järjestelmään, mutta et halua antaa heille täyttä pääsyä verkkosivustoihisi eikä täyttä hallintaoikeutta niihin.
Tässä aiheessa opit luomaan ja poistamaan lisäkäyttäjätilejä, muuttamaan lisäkäyttäjätilien ominaisuuksia, keskeyttämään ja aktivoimaan lisäkäyttäjätilejä sekä palauttamaan lisäkäyttäjätilien salasanoja.
Voit luoda käyttäjätilin seuraavasti:
Siirry kohtaan Käyttäjät > Luo käyttäjätili.
-
Määritä seuraavat:
Yhteyshenkilön nimi.
Sähköpostiosoite. Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjänimenä kirjautuessa Plesk-järjestelmään, ellet määritä toista nimeä kohtaan Käyttäjänimi. Jos haluat luoda käyttäjälle sähköpostiosoitteen, kirjoita halutun osoitteen @-merkkiä edeltävä osa ja valitse, jos tililläsi on useita toimialueita, toimialuenimi, jonka alle sähköpostiosoite luodaan.
Ulkoinen sähköpostiosoite. Määritä sähköpostiosoite, jota käytetään salasanan palauttamiseen, jos käyttäjä menettää pääsyn ensisijaiseen sähköpostiosoitteeseensa.
Käyttäjärooli. Valitse valikosta haluamasi käyttäjärooli.
Pääsy tilauksiin. Salli käyttäjälle pääsy vain määritettyyn tilaukseen. Arvo Kaikki antaa heille pääsyn kaikkiin asiakastilisi tilauksiin.
Käyttäjänimi. Käyttäjänimi, jolla käyttäjä kirjautuu Plesk-järjestelmään.
Salasana. Salasana, jolla käyttäjä kirjautuu Plesk-järjestelmään.
-
Vain aktiiviset käyttäjät voivat kirjautua Plesk-järjestelmään. Jos haluat tehdä käyttäjätilistä aktiivisen heti sen luomisen jälkeen, jätä Käyttäjä on aktiivinen -valintaruutu valituksi.
Jos olet määrittänyt ulkoisen sähköpostiosoitteen, voit myös tehdä käyttäjätilistä passiivisen, kunnes käyttäjä vahvistaa tilin. Tätä varten valitse Aktivoi tili sähköpostitse -valintaruutu. Käyttäjä saa aktivointiviestin ulkoiseen sähköpostiosoitteeseensa.
Valitse OK.
Käyttäjätili luotiin. Voit nyt lisätä käyttäjän yhteystiedot, jos haluat.
Käyttäjätilin yhteystietojen lisääminen:
Siirry kohtaan Käyttäjät.
Napsauta olemassa olevan käyttäjätilin yhteyshenkilön nimeä.
Napsauta Muuta asetuksia.
Siirry välilehdelle Yhteystiedot, määritä käyttäjän yhteystiedot ja napsauta OK.
Voit myös ilmoittaa käyttäjälle tilin luomisesta ja mahdollisuudesta kirjautua Plesk-järjestelmään. Anna käyttäjälle osoite, jonka hän avaa selaimessaan, käyttäjänimi (joka on käyttäjän sähköpostiosoite) ja salasana, jonka määritit tilin asetuksissa.
Käyttäjätilin ominaisuuksien muuttaminen:
Siirry kohtaan Käyttäjät.
Napsauta käyttäjän nimen linkkiä.
Tee tarvittavat muutokset ja napsauta OK.
Käyttäjätilin keskeyttäminen tai aktivointi:
Siirry kohtaan Käyttäjät.
Napsauta käyttäjän nimen linkkiä.
Napsauta Muuta asetuksia.
-
Tee jokin seuraavista:
Jos haluat keskeyttää käyttäjätilin, poista Käyttäjä on aktiivinen -valintaruudun valinta. Käyttäjä ei enää pysty kirjautumaan Plesk-järjestelmään eikä käyttämään sovelluksia.
Jos haluat aktivoida käyttäjätilin, valitse Käyttäjä on aktiivinen -valintaruutu.
Valitse OK.
Käyttäjän salasanan palauttaminen:
Siirry kohtaan Käyttäjät ja napsauta sen käyttäjän nimeä, jonka salasana haluat palauttaa.
Napsauta ”Muuta asetuksia”.
Napsauta ”Näytä linkki” kohdan ”Salasanan nollauksen linkki” vierestä.
-
Lähetä käyttäjälle sähköpostiviesti salasanan palautuslinkillä:
Jos haluat lähettää viestin automaattisesti käyttäjän ulkoiseen sähköpostiosoitteeseen, napsauta Lähetä sähköpostiin.
Jos haluat lähettää viestin muuhun sähköpostiosoitteeseen kuin käyttäjän ulkoiseen sähköpostiosoitteeseen, kopioi salasanan palautuslinkki ja lähetä se manuaalisesti.
Käyttäjä saa salasanan palautuslinkin ja voi asettaa uuden salasanan seuraamalla linkkiä.
Käyttäjätilin poistaminen:
Siirry kohtaan Käyttäjät.
Valitse poistettavan käyttäjätilin valintaruutu ja napsauta Poista. Huomaa, ettet voi poistaa omaa tiliäsi.
Vahvista poisto napsauttamalla Kyllä.