Suhde suunnitelmien ja tilausten välillä
Tilaus liitetään yleensä palvelusuunnitelmaan, ja tämä yhteys näkyy tilausten luettelossa: jokaisen tilauksen nimen lopussa suluissa on palvelusuunnitelman nimi. Tilauksen tarjoamia resursseja ja palveluita voi laajentaa liittämällä siihen laajennussuunnitelmia. Tilaukseen voi liittää useita laajennuksia, mutta kukin laajennus voidaan lisätä tilaukseen vain kerran.
On myös mahdollista, ettei tilausta ole liitetty palvelusuunnitelmaan, jolloin siihen ei voi liittää laajennussuunnitelmia: laajennuksia lisätään vain ”pääasialliseen” palvelusuunnitelmaan. Kutsumme tällaisia tilauksia mukautetuiksi tilauksiksi, ja niiden nimiin lisätään ”(Mukautettu)” tilausten luettelossa. Mukautetusta tilauksesta voi olla hyötyä, jos haluat tarjota palveluita erityisillä ehdoilla, jotka poikkeavat liiketoimintamallisi tavallisista tarjouksista.
Voit muuttaa tilauksen ja suunnitelmien välistä yhteyttä milloin tahansa seuraavasti:
Liitä tilaus toiseen palvelusuunnitelmaan.
Lisää tai poista laajennussuunnitelmia.
Poista tilauksen yhteys palvelusuunnitelmaan ja laajennuksiin.
Tilauksen tilat
Tiettyyn suunnitelmaan liitetyt tilaukset synkronoidaan siihen eli ne ovat synkronoituja: kaikki suunnitelmaan tehdyt muutokset siirtyvät automaattisesti kaikkiin sen tilauksiin. Tämä koskee kaikentyyppisiä suunnitelmia: palvelusuunnitelmia, niiden laajennuksia ja jälleenmyyjän suunnitelmia.
Plesk sallii seuraavat poikkeamat tilauksen oletustilasta (aktiivinen ja synkronoitu palvelusuunnitelmien kanssa):
-
Lukittu-tila eli lukittu synkronointia varten tarkoittaa, että tilaus on suljettu pois synkronoinnista liitettyjen suunnitelmien kanssa.
Tilaus lukitaan, jos muutat tilauksen parametreja muuttamatta siihen liitettyä palvelusuunnitelmaa. Lukitus suojaa mukautuksesi, jotta ne eivät ylikirjoitu seuraavan kerran, kun muutat suunnitelmaa ja sen kaikki tilaukset synkronoidaan.
Synkronoimaton-tila tarkoittaa, että osaa liitettyjen suunnitelmien tarjoamista palveluista tai resursseista ei todellisuudessa voida tarjota tilauksen kautta.
Keskeytetty-tila. Tämä tila ei liity tilauksen synkronointiin palvelusuunnitelman kanssa, mutta se vaikuttaa verkkosivustojen toimintaan. Plesk keskeyttää tilaukset automaattisesti, kun niiden vanhentumispäivä on ohi. Lisäksi voit keskeyttää tilauksen manuaalisesti. Lisätietoja on kohdassa Tilausten hallinta.
Muista: Jos suunnitelma tarjoaa tilaajalle oikeuden muuttaa tiettyä resurssia tai palvelua, tämän resurssin tai palvelun kohdistus jätetään huomioimatta synkronoinnin aikana. Esimerkiksi jos suunnitelma antaa oikeuden hallita PHP-asetuksia ja asiakas muuttaa jotakin PHP-asetusta, tilaus pysyy synkronoituna suunnitelman kanssa (vaikka tilauksen PHP-asetuksen arvo poikkeaisi suunnitelman vastaavasta arvosta).
Synkronoimattomat tilaukset
Plesk ei tarkista, onko palvelusuunnitelman tarjoama palvelu tai resurssi todellisuudessa käytettävissä järjestelmässä. Esimerkiksi suunnitelmaa luodessasi voit valita Perl-tuen tarjoamisen, vaikka mod_perl-moduulia ei ole asennettu palvelimelle, eikä Plesk näytä siitä virhe- tai varoitusilmoitusta.
Tilaus merkitään automaattisesti Synkronoimattomaksi, jos Plesk ei voi ottaa käyttöön suunnitelmassa määriteltyjä resursseja ja/tai palveluita. Näin voi tapahtua seuraavissa tapauksissa:
Kun tilaus luodaan.
Kun liitetyn suunnitelman ominaisuuksia muutetaan.
Kun laajennussuunnitelma lisätään tilaukseen tai poistetaan tilauksesta.
Jos haluat selvittää, mitkä tilauksen resurssit tai palvelut eivät ole synkronoituja suunnitelman kanssa:
Siirry kohtaan Tilaukset ja napsauta synkronoimattoman tilauksen nimeä.
-
Napsauta Synkronoi.
Plesk yrittää synkronoida tilauksen liitettyjen suunnitelmien kanssa uudelleen ja näyttää ristiriitaiset ominaisuudet, jos synkronointi epäonnistuu.
Merkitse ylös ristiriitaraportti: mihin ominaisuuksiin ongelma vaikuttaa sekä mikä on Suunnitelman arvo ja Käytettävissä oleva arvo.
Napsauttamalla OK tällä sivulla tilauksen arvot asetetaan käytettävissä olevien arvojen mukaisiksi, ja Peruuta jättää kaiken ennalleen.
Kun olet tunnistanut ongelman, voit ratkaista sen. Siihen on kaksi mahdollista tapaa:
Hienosäädä suunnitelma vastaamaan järjestelmän todellista tilaa.
Hienosäädä järjestelmä tarjoamaan suunnitelmassa määritellyt resurssit ja palvelut.
Muuta suunnitelman ominaisuuksia vastaamaan käytettävissä olevia arvoja:
Siirry kohtaan Palvelusuunnitelmat > <suunnitelman nimi>.
Säädä ongelmallisten ominaisuuksien arvot vastaamaan Käytettävissä olevia arvoja (katso edellä).
-
Napsauta Päivitys ja synkronointi.
Tilaukset synkronoidaan automaattisesti.
Jos haluat säätää järjestelmää ja synkronoida tilauksen uudelleen:
Säädä järjestelmää: asenna puuttuvat komponentit, lisää kiintolevyjä – mitä tahansa ristiriitaraportin osoittaakin.
Siirry kohtaan Tilaukset ja napsauta synkronoimattoman tilauksen nimeä.
Napsauta Synkronoi.
Plesk yrittää synkronoida tilauksen liitettyjen suunnitelmien kanssa uudelleen.