Tilausten hallinta
Kun olet tilannut asiakkaan tukisopimukseen, voit suorittaa toimintoja asiakkaan tilauksella.
Oikean tilauksen löytäminen on helppoa Palvelimen hallintapaneelin Toimialueet-sivulla. Sivulla voi etsiä toimialuetta, aliverkkotunnusta, toimialueen aliasta, asiakastiliä tai yritystä nimen perusteella. Tällä sivulla voit löytää toimialuenimien ja tilausten väliset suhteet sekä tarkastella seuraavia tietoja:
Toimialuenimeen liittyvä isännöintityyppi.
Ilmaisee, onko toimialuenimi alias.
Voit tarkastella kunkin verkkosivuston sisältöä välittömästi Toimialueet-sivun luettelosta napsauttamalla Näytä sivusto.
Toinen tapa siirtyä asiakkaan tilaukseen on: Asiakkaat-sivu > napsauta asiakkaan nimeä > siirry Toimialueet-välilehdelle tai Tilaus-välilehdelle. Lisätietoja asiakkaiden, jälleenmyyjien sekä heidän toimialueidensa ja tilaustensa välisestä parannetusta siirtymisestä on kohdassa Pikanavigointi Plesk-objektien välillä.
Huomaa, että järjestelmänvalvoja voi hallita sekä omia tilauksiaan, asiakkaidensa tilauksia että jälleenmyyjien asiakkaiden tilauksia. Lisätietoja on kohdassa Jälleenmyyjien tilausten hallinnan auttaminen.
Seuraavat tilauksiin liittyvät toiminnot ovat käytettävissä Tilaukset-kohdassa.

Tilauksen isännöintiasetusten muuttaminen
Tilauksen isännöintiasetuksiin kuuluvat: IP-osoite, jossa tilauksen verkkosivustot isännöidään, oletuksena käytettävät tietokantapalvelimet sekä tilaukseen liitetyn järjestelmän käyttäjän tilin tunnistetiedot (joita käytetään tilauksen verkkosivustojen tiedostojen ja kansioiden hallintaan sekä palvelimelle pääsyyn SSH- tai Etätyöpöytä-yhteyden kautta).
Tilauksen isännöintiasetusten muuttaminen:
Siirry kohtaan Tilaukset, ja napsauta luettelossa <Subscription>-kohtaa.
Napsauta oikeanpuoleisessa sivupalkissa Mukauta-painiketta.
Päivitä tiedot ja napsauta OK.
Kuvausten lisääminen
Voit lisätä tilaukseen muistiinpanoja tai kuvauksen. Tämä kuvaus näkyy tilausten luettelossa tilauksen nimen alla.
Omien kuvaustensa lisäksi järjestelmänvalvoja voi tarkastella ja muokata jälleenmyyjien ja asiakkaiden lisäämiä kuvauksia. Jälleenmyyjät voivat tarkastella ja muokata asiakkaidensa lisäämiä kuvauksia.
Tilausta luodessasi voit lisätä kuvauksen Kuvaus-kenttään.
Olemassa olevien tilausten kuvausten hallinta:
Siirry kohtaan Tilaukset, ja napsauta luettelossa <Subscription>-kohtaa.
Napsauta kohdassa Isännöinti (Järjestelmänvalvojan kuvaus) kohtaa [lisää kuvaus] (tai [muokkaa], jos kuvaus on lisätty aiemmin). Muokkaa kuvauksen tekstiä ja napsauta OK.
Poista olemassa oleva kuvaus napsauttamalla [poista] ja vahvista napsauttamalla Kyllä.
Tilausten siirtäminen toiselle käyttäjälle
Tämä tarkoittaa, että muutat tilauksen omistajaa eli määrität tilauksen uudelleen toiselle käyttäjälle, toiselle asiakkaalle, jälleenmyyjälle tai itsellesi. Tässä tapauksessa tilaukset irrotetaan automaattisesti tukisopimuksistaan ja niistä tulee mukautettuja.
Muista: Asiakkaat voivat rajoittaa lisäkäyttäjien pääsyn vain tiettyyn tilaukseen isännöintitilillään. Tätä varten käyttäjärooleilla on vastaava käyttöoikeus. Kun siirrät tilauksen, jolla on tällainen liitetty käyttäjärooli, myös rooli kaikkine käyttäjineen siirretään uudelle tilaajalle.
Siirtääksesi yhden tai useamman tilauksen toiselle käyttäjälle:
Siirry kohtaan Tilaukset ja valitse valintaruudut niiden tilausten kohdalla, jotka aiot määrittää uudelleen.
Napsauta Muuta tilaaja.
Valitse uusi tilaaja ja napsauta Seuraava >>.
Tarkista tilausasetuksiin tehtävien muutosten tiedot ja napsauta OK.
Vaihtoehtoisesti voit siirtää yksittäisen tilauksen napsauttamalla Tilaukset-kohdassa tilauksen nimeä ja napsauttamalla oikeanpuoleisessa sivupalkissa kohdassa Tili olevaa Muuta tilaaja-painiketta.
Tilausten keskeyttäminen
Plesk keskeyttää tilaukset automaattisesti, kun niiden vanhentumispäivä on ohi. Lisäksi voit keskeyttää tilauksen manuaalisesti. Tästä voi olla hyötyä esimerkiksi silloin, jos tilauksen sisällä isännöityyn verkkosivustoon kohdistuu hyökkäys.
Keskeytettyjen tilausten verkkosivustojen toiminta määräytyy sen tilan mukaan (aktiivinen, keskeytetty tai poistettu), jonka valitset tukisopimuksen tai tilauksen asetuksissa (Isännöintiparametrit > Keskeytettyjen tilausten verkkosivustojen tila). Keskeytettyjen tilausten verkkosivustot, FTP ja postipalvelut eivät ole enää internetkäyttäjien käytettävissä, ellei verkkosivustojen tilaksi ole valittu Aktiivinen. Lisätietoja keskeytettyjen tilausten verkkosivustoista on kohdassa Isännöintiparametrit tukisopimusten ja tilausten osalta.
Tilauksen keskeyttäminen:
Siirry kohtaan Tilaukset ja napsauta luettelossa <Subscription>-kohtaa.
Napsauta oikeanpuoleisessa sivupalkissa kohdassa Isännöinti olevaa Keskeytä-painiketta.
Yhden tai useamman tilauksen keskeyttäminen kerralla:
Siirry kohtaan Tilaukset.
-
(Valinnainen) Suodata pois aktiiviset tilaukset:
-
Napsauta luettelon yläpuolella hakukentän vieressä olevaa
-painiketta.
Tämä avaa luettelon suodattimen.
Valitse Tila-suodattimen alta Aktiivinen.
-
Valitse luettelosta kohdetilaukset.
Napsauta Muuta tila > Keskeytä.
Manuaalisesti keskeytettyjen tilausten aktivoiminen
Kun tilaus on aktivoitu, kaikki sen mukana tarjotut palvelut alkavat toimia.
Muista: Tilauksen aktivoiminen manuaalisesti sopii vain manuaalisesti keskeytetyille tilauksille. Jos aktivoit tällä tavalla vanhentuneen tilauksen, se keskeytetään automaattisesti seuraavana päivänä. Tällaisissa tapauksissa tilaus on uusittava tässä osiossa kuvatulla tavalla.
Tilauksen aktivoiminen:
Siirry kohtaan Tilaukset ja napsauta luettelossa keskeytettyä tilausta.
Napsauta oikeanpuoleisessa sivupalkissa kohdassa Isännöinti olevaa Aktivoi-painiketta.
Yhden tai useamman tilauksen aktivoiminen kerralla:
Siirry kohtaan Tilaukset.
-
(Valinnainen) Suodata pois keskeytetyt tilaukset:
-
Napsauta luettelon yläpuolella hakukentän vieressä olevaa
-painiketta.
Tämä avaa luettelon suodattimen.
Valitse Tila-suodattimen alta Keskeytetty.
-
Valitse tilaukset luettelosta.
Napsauta Muuta tilaa > Aktivoi.
Vanhentuneiden tilausten uusiminen
Plesk ei uusi tilauksia automaattisesti, joten se keskeyttää tilauksen, kun tilauksen vanhentumispäivä koittaa.
Vanhentuneen tilauksen uusiminen:
Siirry kohtaan Tilaukset, ja napsauta luettelossa <Subscription>-kohtaa.
Napsauta Aktivoi.
Napsauta oikeanpuoleisessa sivupalkissa kohdassa Tili olevaa Mukauta-painiketta.
Välilehdellä Resurssit aseta uusi vanhentumispäivä tai valitse Rajoittamaton.
-
Napsauta Päivitä & lukitse.
Muista: Tämän vaiheen jälkeen järjestelmä ei enää sovella tukisopimuksen asetusten muutoksia tähän tilaukseen. Jos synkronoit tämän tilauksen tukisopimuksen kanssa, tilaus vanhentuu uudelleen, ellei tälle tukisopimukselle ole asetettu Rajoittamaton voimassaolokautta.
Tilausten poistaminen
Tilausten poistaminen:
Siirry kohtaan Tilaukset ja valitse poistettavat tilaukset.
Napsauta Poista.
Napsauta vahvistusikkunassa Kyllä.
Muista: Jos tilaus poistetaan, kaikki tämän tilauksen tasolla luodut varmuuskopiot poistetaan Plesk-sisäisestä tallennustilasta.
-painiketta.
-painiketta.